Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 4
Berichten van de gemeente
januari 2023
Wij zoeken stembureauleden en stemmentellers
Op woensdag 15 maart 2023 worden de verkiezingen van de Provinciale Staten en Waterschappen gehouden. Om de verkiezingen goed te laten verlopen kunnen we uw hulp goed gebruiken. Voor onze stembureaus zijn we opzoek naar stembureauleden, -voorzitters en tellers.

Wilt u samen met ons van de verkiezingen een succes maken? Lees dan verder en meld u aan via het formulier op onze website.
Lees meer
Wormerland krijgt eigen Local Heroes
Een nieuwe groep Local Heroes start donderdag 26 januari. Deze keer bij de Poelboerderij in Wormer. Het maatschappelijke diensttijdprogramma geeft jongeren tussen de 14 en 28 jaar de kans hun talenten te ontdekken en in te zetten. ‘Het mooie van Local Heroes vind ik dat jongeren op een positieve manier benaderd worden op hun eigen interesses en mogelijkheden. Zo krijgen ze ruimte om hun identiteit te ontdekken en te laten bloeien. Het is fijn dat dit in een veilige omgeving kan’, aldus wethouder Rick Ossendorp. Er zijn nog een paar plekken over in de groep. Jongeren die willen meedoen, kunnen zich nog tot eind januari 2023 aanmelden.
Lees meer
Knotploeg neemt wilgen in Wormerland onder handen
Vanaf afgelopen maandag is de knotploeg van Werkom, samen met Ruud Meijer boomverzorging, losgelaten op 550 wilgen die nodig geknot moesten worden. Er was sprake van achterstallig onderhoud, dus de hoogste tijd om nu alle bomen tegelijk onder handen te nemen. Bij sommige bomen begonnen al flinke stammen op de knot te groeien. Om te voorkomen dat de bomen zou bezwijken hebben we dit jaar gekozen voor radicaal knotten van alle wilgen op het dorp.
 
Inmiddels zijn de geleerden het erover eens dat gefaseerd, dus bijvoorbeeld om en om knotten beter is. Zo houden we variatie in de natuur en behouden allerlei dieren hun voedsel-, leef-, schuil- en nestgelegenheid. Na jaren achterstallig onderhoud is dat dit jaar helaas niet mogelijk, maar het staat wel in de planning om de wilgen vanaf 2025 om het jaar gefaseerd te knotten.
 
Deze knotronde geeft hier en daar geluidsoverlast en er liggen tijdelijk takken op straat, maar die ruimen we ook weer op. Voor nu worden de wilgen van hun te zware takkenlast verlost en knapt het dorp er ook weer van op.
Verzamelagenda raadscyclus februari 2023
  • Agenda voorronde 31 januari 2023
  • Agenda raadsvergadering 7 februari 2023
Lees meer
SaferInternetDay
Dinsdag 7 februari is het Safer Internet Day. En een veilig internet, daar weten de @joinhackshield Cyber Agents natuurlijk alles van. Daarom is er voor alle Cyber Agents (8-12 jaar) een Challenge.

Met hun cyberveilige tip(s) maken ze kans op een extra Shield!
Lees meer
Loket voor startende ondernemers
Denk je na over het starten van een eigen onderneming? De gemeente Wormerland helpt je graag op weg. Via het Startersloket kun je je optimaal voorbereiden op de start van jouw eigen bedrijf. Neem deel aan de webinars en/of raadpleeg de kennisbank. De ondersteuning van het Startersloket is voor jou als inwoner van Wormerland gratis.
wormerland.startersloket.nl
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • 16 t/m 27 januari
    Stremming autoverkeer Neck en Ringdijk Neck
  • 10 t/m eind januari
    Herstelwerkzaamheden riolering Pietersrif
Meer informatie via onderstaand link:
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties