Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 8
Berichten van de gemeente
februari 2023
Wethouder bedankt vuilnismannen met lunch
Woensdag 15 februari kwamen de inzamelcollega’s van HVC op uitnodiging van wethouder Rick Ossendorp lunchen in het gemeentehuis. Hiermee wilde hij ze bedanken voor hun inzet in 2022.
 
De wethouder was benieuwd naar de ervaringen van de inzamelaars en kreeg tips om het voor inwoners nog makkelijker te maken om hun afval te scheiden. Zo werd de HVC-app door de heren gepromoot en gaven zij het advies om inwoners die niet online actief zijn persoonlijk te benaderen. Daar gaan we zeker mee aan de slag! Samen met HVC kijken we op welke manier we deze waardevolle tips in de praktijk kunnen brengen.

Zet de container vóór 7:30 aan de weg
'Meestal rijden we dezelfde route, maar soms is er een reden om daarvan af te wijken. Dan zijn we ineens eerder bij jou in de straat dan verwacht en ben je te laat met het neerzetten van je afvalcontainer. Zet de afvalcontainer dus altijd vóór 7:30 uur aan de weg!'
HVC
Verzamelagenda raadscyclus maart 2023
  • Agenda voorronde Wormerland 7 maart 2023
  • Agenda raadsvergadering Wormerland 14 maart  2023
Lees meer
Gemeente Wormerland doneert € 1 per inwoner aan giro 555
Kinderen OBS Wijdewormer planten bollen in Neck
Woensdagmiddag 15 februari hebben kinderen van OBS Wijdewormer bollen geplant. Op verzoek van de contactcommissie heeft de gemeente een aantal zakken bollen beschikbaar gesteld, een aannemer heeft een sleuf gegraven en de kindertjes van groep 1 en 2 mochten onder  het toeziend oog van de kinderen van groep 7 en 8 de bollen in de grond stoppen.
 
Tot slot plantte wethouder Rolf van Wanrooij de laatste bol. De aannemer heeft de bollenslinger weer toegedekt en binnenkort zullen de eerste groene sprietjes hun kopje wel boven de grond uitsteken. Het eerste jaar levert dat een bescheiden kleurenpalet op, maar volgend voorjaar wordt het een kleurexplosie van tulpen, blauwe druifjes, narcissen, krokussen, sneeuwklokjes en allium.
 
Onze verslaggever was ter plaatse en maakte er een filmpje van…
Verkiezingen provincie en waterschap
Over drie weken kunt u stemmen voor Provinciale Staten en het waterschap. Wilt u weten waar u uw stem kunt uitbrengen, kijk dan op onze website. Wilt u meer weten waar u voor kunt kiezen en wie de kandidaten zijn? Klik dan vanuit onze website door naar de websites van de provincie en het waterschap.
Wormerland verkiezingen
Wanneer ontvang ik mijn stempas en kandidatenlijst?
Uw stempas wordt uiterlijk op 1 maart en de kandidatenlijst uiterlijk op 11 maart per post bij u thuisbezorgd.
 
Als u voor beide verkiezingen mag stemmen, dan krijgt u twee persoonlijke stempassen thuisgestuurd. Een voor de provinciale statenverkiezing en een voor de waterschapsverkiezing. Mag u alleen voor de waterschapsverkiezingen stemmen? Dan ontvangt u één stempas.
 
Heeft u op vrijdag 3 maart nog geen stempas ontvangen?
Neem contact met ons op via mail burgerzaken@wormerland.nl of telefonisch 075-6512100
.
burgerzaken@wormerland.nl
De Burgernet-app:
samen voor een veilige buurt!
Werk samen met de gemeente en politie aan de veiligheid in je buurt door de Burgernet-app te downloaden
Werk samen met de gemeente en politie aan de veiligheid in je buurt. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.
Lees meer
30dagengezonder
Doe vanaf 1 maart mee met 30dagengezonder en daag jezelf uit om 30 dagen lang een gezonde uitdaging vol te houden!

Kies iets wat bij jou past. Kijk voor ideeën op 30dagengezonder.nl en meld je aan!

30dagengezonder
De meeste cv-ketels staan standaard veel heter ingesteld dan nodig. Door de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden terug te brengen, werkt je ketel efficiënter. Zonder dat je aan warmte of comfort inlevert.
Op zetmop60.nl vind je een handig filmpje waarmee je jouw ketel ook op 60 graden kunt zetten. Zo bespaar je veel gas en daarmee energie en geld.
Dat kan oplopen tot wel 60 euro per jaar!
zetmop60
Werk in uitvoering

Op dit moment wordt er in Wormerland niet aan de weg gewerkt.

Informatie over werk in uitvoering vindt u op onze website, via onderstaand link.
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties