Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 10
Berichten van de gemeente
maart 2023
"Zou mijn oma trots zijn geweest?"
In gesprek met Saskia van den Broek, directeur en commandant van veiligheidsregio Zaanstreek Waterland:
 
Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Daarom ging burgemeester Judith Michel in gesprek met Saskia van den Broek. Zij staat sinds 1 augustus 2021 aan het roer van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Deze organisatie zet zich in voor de veiligheid van inwoners en bezoekers in onze regio en is samen met alle partners verantwoordelijk voor de crisisbeheersing en rampenbestrijding.
Lees meer
Respijthuis Het Buitenhuis verlengd vanwege groot succes
Bezoekers geven het logeerhuis gemiddeld een 9,2
Lees meer
Update restauratie kunstwerk Ketelhuisterrein Wormer
De restauratie van het verzetsmonument in het plantsoen van de Jan Houtmanhof, bij de Kees Jongensstraat in Wormer is in volle gang. De zuil is inmiddels opnieuw gemetseld. Vorig jaar was door betrokken en zorgzame buurtbewoners geconstateerd dat het kunstwerk beschadigd was.
Lees meer
Gratis menstruatieproducten
in de Omslag
Vorige week berichtten wij over het uitgiftepunt voor gratis menstruatieproducten bij Apotheek Wormer. Ook in de openbare toiletten van dienstencentrum De Omslag liggen gratis menstruatieproducten.
Contact met vermiste familieleden in Turkije en Syrië
Tempor Wij leven mee met iedereen die is getroffen door de aardbevingen in Turkije en Syrië. Voor de Syrische en Turkse gemeenschap in Nederland is dit een moeilijke periode. Velen in deze gemeenschap zijn het contact met zijn/haar dierbaren in het getroffen gebied verloren.
 
Op dit moment heeft Restoring Family Links van het Rode Kruis nog geen mogelijkheden in de getroffen gebieden en kan het Rode Kruis daarom geen verzoeken opnemen. Zodra dat wel kan maken we dit kenbaar op onze Restoring Family Links website.
 
Het Rode Kruis heeft ondertussen wél informatie en contactgegevens van relevante autoriteiten verzameld, bedoeld voor mensen in Nederland die het contact met hun dierbaren in het getroffen gebied zijn verloren. Deze informatie biedt tips die relevant kunnen zijn in de zoektocht naar zijn/haar dierbaren. Deze informatie vind je op de Restoring Family Links website.
Restoring Family Links
Openbare kennisgeving
Verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Wormerland
ADRESSEN STEMLOKALEN EN TELLOCATIES
Lees meer
Kandidatenlijsten verkiezingen
Volgende week kunt u stemmen voor Provinciale Staten en het waterschap. Heeft u uw stem al bepaald of bent op zoek naar informatie wat provincie en waterschap doen en wie de kandidaten zijn? Kijk op de websites voor meer informatie.
 
De kandidatenlijsten worden uiterlijk 11 maart per post bij u thuisbezorgd.
 
Vergeet volgende week niet uw stempas en ID bewijs mee te nemen als u gaat stemmen. U heeft ze beide nodig om uw stem uit te kunnen brengen. Geen stempas ontvangen?
Neem dan contact met ons op via burgerzaken@wormerland.nl of 075 651 2100.
wormerland verkiezingen
Donderdag 16 maart aangepaste openingstijd Sociaal Team
Het inloopspreekuur van het Sociaal Team Wormerland is donderdag 16 maart van 13.30 tot 15.30 uur. Een half uur korter dan normaal.
Dinsdag 21 maart vanaf 13.30 uur kun je weer terecht in de Omslag in Wormer (naast de Bieb).

Heb je een dringende vraag? Of een spoedgeval? Bel dan het algemene nummer van de gemeente Wormerland: 075-6512100.
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • 20 t/m 23 maart
    Stremming autoverkeer Engewormer bij verkeerslichten Bartelsluis
Meer informatie via onderstaand link:
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties