Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 11
Berichten van de gemeente
maart 2023
Eerste Zwerfkattie prullenbaksticker!
Het startsein is gegeven! Op deze zonnige zaterdagmiddag op 11 maart plakte wethouder Rick Ossendorp, samen met zwerfafvalmascotte Zwerkkattie, de eerste sticker op de prullenbak bij het dorpshuis in Wijdewormer. Het is niet zomaar een sticker. Wie goed kijkt, ziet al snel dat onze eigen Zwerfkattie erop staat.

Met deze bestickerde prullenbank, de eerste van een reeks in Wormerland, begint de ludieke actie van de gemeente. Deze actie is erop gericht iedereen alert te houden dat afval in de afvalbak hoort.
Een schone omgeving is belangrijk voor mens en dier en een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Maar hier stopt deze actie niet. De wethouder liep ook een stukje mee met de clean-up die hierop volgde. Deze schoonmaakactie in Neck Wijdewormer wordt elk jaar weer georganiseerd door Dirk Kwantes. Dankzij zijn tomeloze inzet ging ook dit jaar weer een groep vrijwilligers uit de buurt op pad om Neck op te schonen. Na een high-five van Zwerfkattie ging jong en oud met grijper en afvalzak de buurt in om zwerfafval op te ruimen.
Lees meer
Opruimmatties gezocht voor Landelijke Opschoondag in Wormer op 18 maart
Zwerfkattie moedigt inwoners van Wormerland aan een opruim-ommetje te maken tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart. Zwerfkattie stelt afvalgrijpers beschikbaar voor alle vrijwilligers die een ochtend de handen uit de mouwen willen steken.
 
Opruimploegen ‘Wormerland Duurzaam’ en ‘Over Met Zwerfafval’ zijn ook present.

  • We starten om 9:00 uur
  • bij de Gemeentewerf
  • aan de Papiermakerstraat 6
  • en eindigen uiterlijk om 11:00 uur bij de Poelboerderij.

Daar staat vanaf 10:30 uur koffie, thee en iets lekkers klaar voor iedereen die heeft geholpen
.
 
Jouw gft & etensresten zetten de tuin in bloei
Gratis compost scheppen voor inwoners Wormerland
De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen je tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost!  HVC maakt deze grondstof van jouw ingeleverde gft & etensresten. Etensresten, aardappelschillen en pindadoppen vormen namelijk de basis voor compost.

Om je te bedanken voor het scheiden van gft & etensresten biedt gemeente Wormerland op woensdag 22 en donderdag 23 maart gratis compost aan!
Lees meer
Zorgboerderij Landgoed Spijkerboor
Vorige week brachten wethouders Rick Ossendorp, Eelco Taams (Oostzaan) en Natasja Groothuismink (Zaanstad) een bezoek aan Zorgboerderij Landgoed Spijkerboor.

Hier wordt sinds vorig jaar september het onderwijsarrangement Buiten Gewoon Leren aangeboden. Dit is bestemd voor kinderen in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar, die het op school moeilijk hebben en daardoor dreigen thuis te komen zitten. De binding met de eigen school blijft want het is de bedoeling dat de kinderen na maximaal een jaar terugkeren naar het regulier onderwijs.
 
Naast het volgen van onderwijs in een kleinschalige en veilige setting en het bieden van positieve persoonlijke aandacht, is er voor de kinderen op de boerderij genoeg te doen! Denk aan het meehelpen bij klusjes of het verzorgen van dieren.
 
Dit initiatief is tot stand gekomen met behulp van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs, Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Zaanstreek, stichting Agora Zaanstad en scholengroep Zaan primair, OPSPOOR, het bestuur van het primair onderwijs in regio Waterland en Oostzaan, gemeente Zaanstad, gemeente Oostzaan en gemeente Wormerland. Het onderwijsarrangement Buiten Gewoon Leren is onderdeel van Stichting Landzijde.
Mevrouw Vlaar 100 jaar
Mevrouw Vlaar vierde afgelopen weekend haar verjaardag. Een bijzonder moment, want zij werd maar liefst 100 jaar! Familie uit het hele land kwam langs en ook de buren hebben haar in het zonnetje gezet. En nu is het tijd voor een bezoek van burgemeester Michel.

Mevrouw vertelt over het verjaardagsbezoek: “Het was afgelopen week erg gezellig en druk.” En dat is te zien: de hele kamer staat vol bloemen! Met behulp van haar dochter, schoonzoon en de thuiszorg woont mevrouw zelfstandig in Wormer. Mevrouw Vlaar komt uit Amsterdam en leerde haar man kennen in de oorlog. “Dat was een rottijd.” Ze woonde lange tijd in de Staatsliedenbuurt, waar haar werden twee kinderen werden geboren. “Het was ons kent ons. Veel kinderen uit de buurt en ook onze kinderen werden lid van de accordeonclub.” De accordeonclub is nog altijd een belangrijk onderdeel in het leven van deze familie. Haar dochter speelt al meer dan 60 jaar mee.
 
En hoe is het nu om 100 jaar te worden? “Ik had het eigenlijk nooit verwacht, vertelt mevrouw. Positief blijven en humor zijn belangrijk. Maar vooral, gewoon blijven ademhalen.”
 
Mevrouw Vlaar geniet erg van de warme contacten met haar familie en dat was mooi om te zien. Van harte gefeliciteerd!
Finn is de eerstgeborene van Wormerland in 2023!
Op 21 januari werd Finn, het broertje van grote zus Tess geboren. Omdat hij de eerstgeborene van Wormerland in 2023 is, ging burgemeester Michel bij het gezin op bezoek.
 
Tess kletst heel wat af en is super lief voor haar nieuwe broertje. Finn slaapt al lekker een paar uur door en dat vinden de ouders heel fijn. Vader en moeder zijn van oorsprong meubelmaker en meubelstoffeerder en gaan geen klus uit de weg.
 
Zou Finn ook twee rechter handen hebben? De toekomst zal het leren...
Wij wensen dit stralende gezin heel veel geluk!
Donderdag 16 maart aangepaste openingstijd Sociaal Team
Het inloopspreekuur van het Sociaal Team Wormerland is donderdag 16 maart van 13.30 tot 15.30 uur. Een half uur korter dan normaal.
Dinsdag 21 maart vanaf 13.30 uur kun je weer terecht in de Omslag in Wormer (naast de Bieb).

Heb je een dringende vraag? Of een spoedgeval? Bel dan het algemene nummer van de gemeente Wormerland: 075-6512100.
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • 20 t/m 23 maart
    Stremming autoverkeer Engewormer bij verkeerslichten Bartelsluis
Meer informatie via onderstaand link:
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties