Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 13
Berichten van de gemeente
maart 2023
Verzamelagenda raadscyclus april 2023
  • Agenda voorronde 4 april 2023
  • Agenda raadsvergadering 11 april 2023
Lees meer
Anna Konijn Nederlands jeugdkampioen slalom
Wat hebben Anna Konijn uit Wijdewormer en wethouder Sport Rick Ossendorp gemeen?

Ze hebben beide een grote passie voor skiën! Rick is al jarenlang ski- en snowboardleraar en geeft naast zijn wethouderschap nog steeds les.

Anna (15 jaar) werd maart dit jaar Nederlands jeugdkampioen op de slalom! Een mooi moment om Anna te ontmoeten en te feliciteren met deze geweldige prestatie
.
Lees meer
Sluiting toneelzaal MFA Neck
Afgelopen week heeft gemeente Wormerland de resultaten gekregen van een aanvullend onderzoek naar de draagconstructie van de toneelzaal van MFA in Neck. Dit onderzoek volgde op een eerder gepubliceerd onderzoek van onderzoeksbureau Lengkeek, waaruit bleek dat de draagkracht van de dakconstructie op lange termijn zou afnemen. Uit het aanvullende onderzoek blijkt dat de dakconstructie van de toneelzaal onveilig is. Daarom heeft het college uit veiligheidsoverwegingen moeten besluiten de toneelzaal per 22 maart 2023 te sluiten. Het café-restaurant en de gymzaal van 1456 hebben een andere, veilige dakconstructie en blijven daarom wel open. 
 
Op 22 maart hebben wethouders Jeroen Schalkwijk en Rick Ossendorp de Stichting Wijdewormer Gemeenschap en 1456 geïnformeerd over de sluiting en de consequenties. Daarnaast zullen gemeente Wormerland, 1456 en de Stichting gezamenlijk de gebruikers van de toneelzaal op de hoogte stellen van de sluiting en de gevolgen hiervan.

Op dit moment is nog niet te zeggen op welke termijn de dakconstructie hersteld wordt. Gemeente Wormerland is samen met 1456 en de Stichting Wijdewormer Gemeenschap op zoek naar oplossingen om zoveel mogelijk activiteiten door te kunnen laten gaan. De betrokken partijen trekken hierin samen op.
Hulp bij geldzaken tijdens de ‘Week van het geld’
Gemeente Wormerland doet mee met de ‘Week van het geld’ van 27 t/m 31 maart 2023. Voor de gemeente, de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) en Humanitas Zaanstreek-Waterland een goed moment om inwoners van Wormerland te laten zien dat er allerlei mogelijkheden zijn om goed met geld om te gaan. Én dat er veel financiële regelingen zijn waardoor je voor andere zaken meer geld overhoudt. Voor mensen die krap bij kas zitten. Maar ook voor mensen die voldoende geld hebben en financieel orde op zaken willen stellen. Op vrijdag 31 maart staan wij tussen 09.00 en 12.00 uur met onze geldmarktkraam op de markt in Wormer. Kom gerust langs voor een advies, tips én een gratis kop lekkere koffie of thee!
Lees meer
Oproep aan jongeren: draag je gedicht voor op 4 mei
Burgemeester Judith Michel vraagt alle jonge inwoners tussen de 10 en 15 jaar om gedichten te schrijven rondom het thema ‘Leven met oorlog’. De mooiste gedichten worden tijdens de 4 mei herdenkingsbijeenkomst door de kinderen zelf voorgedragen.
 
Het thema van de herdenking is dit jaar 'Leven met oorlog'. Hierin wordt aandacht gevraagd voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving.
Burgemeester Michel: ”Het is goed om te zien dat er elk jaar kinderen en jongeren aanwezig zijn bij de 4 mei herdenking, maar we willen ze er graag nog meer bij betrekken. Daarom doen we een oproep aan alle kinderen tussen de 10 en 15 jaar om een gedicht te schrijven. De mooiste gedichten worden tijdens de herdenking door hen zelf voorgedragen”. Het college van Wormerland maakt uit alle inzendingen een keuze.
 
De gedichten kunnen tot 15 april worden gemaild naar
burgemeester@over-gemeenten.nl.
Vermeld hierbij je naam, leeftijd en telefoonnummer. De schrijvers van de gekozen gedichten krijgen uiterlijk 19 april bericht.
burgemeester@over-gemeenten.nl
Duurzaam ondernemerschap in de buurt
Marc Flens over Flens BV op de Ambacht in Oostzaan
Deze keer gaan we in gesprek met duurzame ondernemer Marc Flens van Flens BV. Marc heeft de leiding over het familiebedrijf dat dit jaar 85 jaar bestaat. Hij is verantwoordelijk voor de verkoop en de financiën. Het bedrijf maakt halffabricaten en eindproducten voor de interieurbouw, projectinrichting en meubelindustrie. Zowel voor renovatie- als nieuwbouwprojecten, tot de complete inrichting van hotelkamers en kantoren.
Lees meer
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • 29 maart en 5 april
    Hinder tijdens de levering woonunits Poelweg
  • 17 t/m 21 april
    Stremming Dorpsstraat Oostknollendam
  • 17 t/m 21 april
    Stremming Molenpad Jisp
Meer informatie via onderstaande link:
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties