Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 14
Berichten van de gemeente
april 2023
Plaatsing woonunits Poelweg hervat
Vorige week besloot het college van Wormerland om de plaatsing van de woonunits voor de vluchtelingen uit Oekraïne aan de Poelweg tijdelijk stil te leggen. Dit besluit volgde naar aanleiding van een handhavingsverzoek dat was ingediend bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Afgelopen week heeft de gemeente de informatie die de Omgevingsdienst had opgevraagd om te kunnen beoordelen aangeleverd. Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd met de Omgevingsdienst en diverse experts. Ook zijn er nadere berekeningen uitgevoerd.
Op basis van de gevoerde gesprekken en de uitkomst van de berekeningen heeft het College het vertrouwen dat de gemeente voldoet aan de regelgeving, dan wel dat legalisatie in het verschiet ligt.
Daarom kunnen de werkzaamheden vandaag weer hervat  worden.
Duurzame samenwerking in de buurt: Tom Grootjen over energie coöperatie SAENZ
Deze keer gaan we op bezoek bij energie coöperatie SAENZ. SAENZ is actief in de Zaanstreek en komt voort uit de bedrijvenvereniging Noorderveld-Molletjesveer (BVNM) in Wormerveer.
 
Het interview vindt plaats bij een van de leden en penningmeester van SAENZ, aannemersbedrijf van der Gragt in Wormerveer. SAENZ  heeft geen vast kantoor maar werkt vanuit huis of bij leden op locatie. ‘We zijn overal welkom’, zegt Tom. Van der Gragt heeft, net als vele andere leden, met hulp van SAENZ  het hele dak vol gelegd met zonnepanelen. In totaal heeft SAENZ in samenwerking met haar leden vanaf 2016 tot nu 25.000 panelen neergelegd.
Lees meer
Wat kan jij voor jonge mantelzorgers betekenen?
Wil jij graag meer weten over jonge mantelzorgers en wat je voor hen kan betekenen? Dan is deze inspirerende workshop een must voor jou!

Wij nodigen je van harte uit voor een informatieve en inspirerende workshop onder leiding van Tessa Rademaker, specialist op het gebied van jonge mantelzorgers bij Markant.

Wanneer:
maandag 17 april van 15:45 - 17:00 uur (inloop vanaf 15:30)
Locatie:
De Omslag, Faunastraat 68 in Wormer
De workshop is kosteloos. Je kunt je opgeven bij
astrid@welzijnwonenplus.nl.
Lees meer
Adviesraad Sociaal Domein
De Adviesraad Sociaal Domein vergadert vrijdag 7 april aanstaande van 9.30 uur tot 12.15 uur in het gemeentehuis te Wormer. Deze vergadering is openbaar, u bent welkom als toehoorder.
 
De agenda en verslagen vindt u via de knop hieronder.
ASD
Start vaarseizoen 2023:
vaarwegbeperking Coenbrug en brug Krommenie
Het vaarseizoen 2023 staat in de startblokken en dit betekent dat het weer drukker gaat worden op het water. Vaarweggebruikers in de regio Zaanstreek en Waterland moeten dit vaarseizoen rekening houden met beperkte doorvaartmogelijkheden.
 
De Zaan is op dit moment al drukker vanwege de werkzaamheden aan de Zaanbrug. Daar komt bij dat de Coenbrug over de Zaan en de brug Krommenie over de Nauernasche Vaart beiden niet worden bediend vanwege storingen aan de bruggen. Schippers moeten mogelijk een andere route kiezen.
 
Lees hier meer over op de website van Rijkswaterstaat.
Rijkswaterstaat
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • 5 april
    Hinder bij levering woonunits Poelweg Wormer
  • 17 t/m 21 april
    Stremming Dorpsstraat Oostknollendam
  • 17 t/m 21 april
    Stremming Molenpad Jisp
Meer informatie via onderstaande link:
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties