Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 18
Berichten van de gemeente
mei 2023
Nationale Beweegweek voor Senioren
De week van 8 mei is de Nationale Beweegweek voor Senioren.
De sportaanbieders in Wormerland openen hun deuren voor een gratis proefles of clinic voor 55-plussers. Doe je mee?! Van walking korfbal tot jeu de boules en van yoga tot badminton. Tijdens de Nationale Beweegweek voor Senioren is er voor ieder wat wils!
Lees meer
Programma herdenking 4 mei in Wormer en Neck
Klik op de link hieronder voor het programma van de dodenherdenking op 4 mei in Wormer en Neck/Wijdewormer.
Programma herdenking
Hondenpoep
Het wordt weer mooi weer, een uitstekend moment om erop uit te trekken en te genieten van het mooie groen in onze gemeente. Om ervoor te zorgen dat we met elkaar de buitenruimte wel netjes en plezierig houden, zijn er regels voor het uitlaten van honden. Zo zorgen we er met elkaar voor dat speelplaatsen, groenstroken en sloten gastvrij, bruikbaar en gezond zijn.
Lees meer
Lintjesregen
De dag voor Koningsdag mocht burgemeester Judith Michel drie Koninklijke onderscheidingen uitreiken aan mevrouw K.J. (Karin) Ross-Molenaar uit Wormer en aan de broers P.A.J. (Piet) Klos uit Wormer en E.F. (Evert) Klos uit Oostknollendam.

Klik op de knop hieronder om te lezen waarvoor zij deze onderscheiding hebben ontvangen.
Lees meer
Bijzondere en mooie start van het zwemseizoen in ’t Zwet!
Gisteren, tijdens de zonnige Koningsdag, was de opening van het zwemseizoen. Dit jaar extra speciaal, omdat het zwembad maar liefst 50 jaar bestaat. Wethouders Ossendorp en Pietersma waren erbij.
Vier zwemsters werden vanwege dit lustrum extra in het zonnetje gezet. Al sinds de oprichting in 1973 zwemmen zij in dit zwembad!
Rick Ossendorp: “Dat zwemmen goed is voor de gezondheid, stralen deze dames uit. Ondanks een leeftijd van tussen de 75 en de 87 jaar zijn ze kwiek van lichaam en geest. De vier dames zijn dan ook voor mij een voorbeeld en inspiratiebron van hoe fijn en goed zwemmen is voor een mens. Ik zwem snel een keer met de dames mee!”.
 
Het was een gezellige dag met een drukbezochte Koningsmarkt. Een draaiorgel en de fanfare maakten het feest compleet. En natuurlijk… de eerste duik!
Echtpaar Boersma-Dekker 60 jaar getrouwd!
Locoburgemeester Rolf van Wanrooij ging bij het echtpaar langs om ze persoonlijk te feliciteren met dit bijzondere feit. Met een glimlach van oor tot oor vertellen ze over hoe het allemaal begon.
Ze leerden elkaar in Wormer kennen en stapten na 1,5 jaar verkering in het huwelijksbootje. Meneer was eerst buschauffeur in Haarlem, daarna werkte hij maar liefst 35 jaar voor Albert Heijn. Mevrouw is een echte Wormernees en heeft in de keuken van het Torenerf gewerkt. Beide hebben ook veel vrijwilligers werk gedaan, onder andere voor de voetbalvereniging.

Die avond werden ze 'ontvoerd' voor een verrassing van de familie. Zaterdag vierden ze feest met familie en vrienden. We wensen het echtpaar nog heel veel fijne jaren toe!
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • 1 t/m 5 mei 9:00-17:00 uur
    aanleg verkeersdrempels Dorpsstraat Oostknollendam
  • 4 mei 19:00-21:00 uur
    wegafsluiting t.g.v. herdenking
  • eind maart - begin juni
    hinder vanwege plaatsing woonunits Poelweg
Meer informatie via onderstaand link:
werk in uitvoering
De weg van plastic
Van boterkuipje tot bierkrat

Tandpastatubes, leeg blikje doperwten en yoghurtpakken… Deze plastic producten komen in de zak, bak of container voor het plastic, blik en drinkpakken afval terecht. Op die manier kunnen we deze grondstoffen goed hergebruiken. Maar welke weg legt jouw lege boterkuipje af en wat maken ze er eigenlijk van? Volg de weg van het plastic.
Lees meer
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties