Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 20
Berichten van de gemeente
mei 2023
Vroege Vogels Radio vanuit Wormer- en Jisperveld
Voor de vroege vogels onder ons… zet op zondag 21 mei van 7:00-10:00 uur je radio aan, stem af op NPO Radio 1 en luister naar Vroege Vogels Radio.
Klik op de foto hierboven om alvast fragmenten uit het item te beluisteren.

 
Onze eigen waterboa en natuurgids Ed Zijp heeft de makers van Vroege Vogels Radio meegenomen op vaarexcursie in het Wormer- en Jisperveld. Dit was op verzoek van Donald Niedekker, genomineerde voor de Libris Literatuurprijs met zijn boek ‘Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost’. Ed en Donald kennen elkaar al langer en hebben ooit samen het boek ‘Door riet omzoomd, het Wormer- en Jisperveld’ gemaakt. Naast Donald en Ed voeren ook Libris-genomineerden Peter Zantingh en Yves Petry mee. Alle drie schreven zij een boek waarin natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid een rol spelen.
Lees meer
astrid@welzijnwonenplus.nl
Echtpaar Everaers 60 jaar getrouwd
Het is feest voor meneer en mevrouw Everaers, want zij zijn 60 jaar getrouwd. Hun huis is daarom prachtig versierd met slingers en ballonnen. Het begint allemaal in Amsterdam rond de Nieuwendijk. Daar kwam het stel elkaar tegen in de kroeg en later spraken ze veel af in het cafetaria van Tante Jopie. Het was een erg gezellige tijd.

Meneer werkte als meubelmaker en mevrouw heeft vroeger in diverse fabrieken gewerkt, o. a. als Verkademeisje. Het stel heeft op heel veel adressen in Amsterdam gewoond, kraakte in de jaren '60 zelfs een tijdje, maar vestigde zich uiteindelijk na 33 jaar in Wormer, lekker dicht bij hun dochter en twee kleinkinderen. Ze houden ervan om er samen op uit te gaan en doen dit veelal op de fiets. Mevrouw gaat dan achterop bij meneer. Heerlijk samen naar de Dekamarkt en na een kopje koffie weer op huis aan.

En het geheim van 60 jaar huwelijk? Elkaar vrij laten, daar zijn ze het over eens. En trots zijn op je familie. We wensen hen nog veel fijne jaren samen!
Onthulling
gerestaureerd kunstwerk
De restauratie van het kunstwerk in het plantsoen aan de Jan Houtmanhof in Wormer is voltooid. 

Wij hopen u op dinsdag 23 mei om 16.30 uur te verwelkomen voor de officiële onthulling, waarbij we alle betrokken partijen willen bedanken voor de goede samenwerking.

Met vriendelijke groet,

Burgemeester Judith Michel
en wethouder Rick Ossendorp
Gratis compost scheppen
Er ligt nog veel compost op de werf. Door het slechte weer op de nationale compostdag in maart was de opkomst om gratis compost te scheppen op de werf erg laag.
 
Misschien kunnen we alsnog een aantal inwoners blij maken. Wij hebben teveel over om het dit jaar zelf op te maken, dus wie zijn tuin nog wil trakteren mag op 17 of 24 mei langskomen op de gemeentewerf om gratis compost te scheppen.
Lees meer
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • eind maart - begin juni
    hinder vanwege plaatsing woonunits Poelweg
Meer informatie via onderstaand link:
werk in uitvoering
Plastic instinkers
Piepschuim, speelgoed, medisch afval: allemaal producten die deels wel van plastic zijn, maar alleen goed te verwerken zijn als ze worden ingeleverd bij het afvalbrengstation.
Lees meer
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties