Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 22
Berichten van de gemeente
mei 2023
Buurtcamping Wormerland
Buurtcamping Wormerland is er weer… Schrijf je snel in!

Vrijdagmiddag 21 juli om 13.00 uur gaan de slagbomen van De Buurtcamping Wormerland weer open. Een deel van het terrein van zwembad Het Zwet is dan, net als vorig jaar, omgetoverd tot camping voor en door bewoners uit de gemeente Wormerland. En wat voor camping! In de vakantiegidsen zou onze Wormerlandse Buurtcamping niet misstaan tussen de luxe vijfsterren-glampings…
Lees meer
Wethouder volgt cursus ‘Vallen Verleden Tijd’
Gemeente Wormerland is de eerste gemeente in Zaanstreek-Waterland waar de cursus valpreventie voor ouderen wordt gegeven. Al sinds 2021. De ouderen leren hoe ze valongelukken kunnen voorkomen en hoe ze de gevolgen van een val verkleinen. Om de sfeer te proeven, oefent wethouder Pietersma een keer mee. In de sporthal van Wormer waagt hij zich aan de valoefeningen. Ook oefent hij een parcoursje zodat hij leert om goed zijn evenwicht te bewaren. ‘Iedereen wil zelf kunnen beslissen over zijn eigen leven. Doen wat je wilt doen. Als je ouder wordt, is het verstandig om een cursus valpreventie te volgen, zodat je je zelfstandigheid kunt behouden. Nu bepaal je dingen zelf. Dat wil je graag zo houden. Als je valt, heb je kans dat je afhankelijk wordt. En dat wil niemand.’
Lees meer
Gemeente Wormerland
schenkt Voedselbank Zaanstreek € 5.000
Wethouder Tjeerd Pietersma heeft Voedselbank Zaanstreek, namens de gemeente Wormerland, een cheque van 5.000 euro overhandigd op dinsdag 23 mei. ‘Het is fantastisch om te zien dat de honderdzeventig vrijwilligers Voedselbank Zaanstreek runnen als een goedlopend bedrijf, om anderen te helpen. Deze toewijding verdient respect en vandaag een schenking’, aldus wethouder Pietersma.
Lees meer
Kinderboerderij ’t Weidje bestaat dit jaar 50 jaar
't Weidje, wie is er niet groot mee geworden? Vele opa’s en oma’s liepen hier vroeger als kind al rond. ’t Weidje is inmiddels een begrip in Wormer en ver daar omheen. De kinderboerderij werd in 1973 opgericht door Nico Welp en Wil Roozendaal, zij begonnen op een klein terrein met een pony,  een paar geiten, kippen en konijnen. In de loop van de tijd is het steeds verder uitgebreid.

Samen met de Stichting tot instandhouding van Kinderboerderij ’t Weidje is de kinderboerderij opgebouwd tot wat het nu is. Inmiddels totaal gerenoveerd en nog steeds volop in ontwikkeling. In al die tijd hebben veel vrijwilligers, deelnemers dagbesteding, stagiaires en vaste medewerkers zich met veel liefde ingezet.

Vroeger lag het aan de rand van weilanden en inmiddels maakt het deel uit van de 'groene wig', een mooie woonwijk in Wormerland. Sinds 2010 is de Stichting eigenaar en beheerder geworden van de Kinderboerderij en staat deze inmiddels in het middelpunt van de Wormer gemeenschap. Iets waar de beheerders trots op zijn
.

Op 4 juni viert 't Weidje haar 50-jarig jubileum. Kom je ook?
't Weidje
Verzamelagenda
raadscyclus juni 2023
  • Agenda voorronde 6 juni 2023
  • Agenda raadsvergadering 20 juni 2023
Lees meer
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • eind maart - begin juni
    hinder vanwege plaatsing woonunits Poelweg
Meer informatie via onderstaand link:
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties