Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 23
Berichten van de gemeente
juni 2023
Agenda raadsvergadering Voorjaarsbericht & Kadernota
27 juni 2023

Locatie: raadzaal
Voorzitter: A.J. Michel-de Jong
Griffier:  I. Vrolijk
Aanvang: 19.00 uur
1 Opening
2 Vaststellen agenda
3 Mededelingen
4 Algemene Beschouwingen Voorjaarsbericht & Kadernota (max 10 min per fractie), 1e termijn raad inclusief inbreng moties en amendementen
5 Korte Schorsing
6 Reactie college van B&W op 1e termijn
7 2e termijn raad (max 5 min per fractie)
8 Korte Schorsing
9 Reactie college van B&W op 2e termijn
10 Korte Schorsing
11 Stemming amendementen, Voorjaarsbericht & Kadernota en moties
12 Sluiting
behandeling kadernota 27 juni 2023
Wilt u NL-Alert ontvangen?
Laad uw mobiele telefoon op en laat ‘m aan

Heeft u een mobiele telefoon? Bijvoorbeeld om contact met vrienden en (klein)kinderen te houden. En wilt u dat de overheid u bij een noodsituatie waarschuwt en informeert via uw mobiele telefoon? Laad ‘m dan op en laat ‘m aan. Dan ontvangt u NL-Alert bij noodsituaties. Zoals een grote brand of een rookwolk met giftige stoffen. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden.
 
Meer informatie over NL-Alert vindt u op nl-alert.nl.
ervaringsverhaal NL-Alert
Groen licht voor nieuwe plannen sociaal domein
De gemeenteraad van Wormerland heeft een nieuw plan voor het sociaal domein vastgesteld. Dit plan is vier jaar geldig. We zoeken meer verbinding tussen inwoners en gemeente. Om mensen die dat nodig hebben bij te staan in wat ze echt nodig hebben. Wethouder Tjeerd Pietersma: ‘We hebben gemerkt dat de maatschappij de laatste jaren enorm is veranderd. Bijvoorbeeld door de coronaperiode, de toeslagenaffaire en de inflatiearmoede. We moeten onze aanpak hierop aanpassen.'
Lees meer
Echtpaar Van Diepen 60 jaar getrouwd
Het is een bijzondere dag voor het echtpaar Van Diepen. Want zij zijn 60 jaar getrouwd. En dat is te zien: de woonkamer staat vol prachtige bloemen en kaarten. Meneer en mevrouw komen beiden van een boerderij en allebei uit een gezin met elf kinderen. Op een dansavond in Assendelft ontmoetten zij elkaar. Mevrouw had eerst nog wat twijfels, maar meneer gaf niet op. Ze werden een stel en kregen drie kinderen. 

Samen runden ze jarenlang een slagerij op de Dorpsstraat in Wormer, later in het winkelcentrum. Ondertussen zaten ze bepaald niet stil. Een van de hobby’s was windsurfen met het hele gezin. Ze organiseerden ook wedstrijden. Meneer was actief in de winkeliersvereniging en beiden zijn als vrijwilliger betrokken bij de Maria Magdalena kerk. Tot voor kort was het echtpaar lid van de Constructam Caravan Club, een club speciaal voor liefhebbers van deze oldtimer caravan. Ze organiseerden vakantieweken en trokken heel Europa door. Maar ook de verre reizen trokken: Nieuw-Zeeland, Canada en de VS.


Wie denkt dat het echtpaar nu stil zit heeft het mis! Elke ochtend om 7.00 uur zwemt mevrouw in zwembad Het Zwet, want “als je vroeg start heb je tenminste wat aan je dag.” Meneer is chauffeur van de wijkbus. “Dat is leuk om te doen hoor, ik kom veel klanten van vroeger uit de winkel tegen.” Het echtpaar houdt er van om onder de mensen te zijn. “Anders wordt je kring wel erg klein. En wat terug doen voor de mensen, dat vinden we ook erg belangrijk.”

We wensen hen nog veel mooie jaren samen. Gefeliciteerd!
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • vrijdag 16 juni 9.00 - 16.00 uur stremming Kanaaldijk Spijkerboor
  • eind maart - begin juni
    hinder vanwege plaatsing woonunits Poelweg
Meer informatie via onderstaand link:
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties