Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 26
Berichten van de gemeente
juni 2023
Keti Koti, herdenking afschaffing slavernij
Op 1 juli is de jaarlijkse viering en herdenking van de afschaffing van de slavernij: Keti Koti. Dit betekent ‘de ketenen (zijn) verbroken’ of ‘verbreek de ketenen’. De ketenen zijn het symbool van het leven in slavernij. Het verbreken van de ketenen gebeurde op 1 juli 1863, in alle Nederlandse koloniën. Dit jaar luidt Keti Koti ook het begin van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden in, want het is 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft.
Lees meer
C1 korfbalvereniging Groen-Geel Nederlands kampioen!
De C1 van korfbalvereniging Groen-Geel heeft zaterdag 24 juni de NK-finale tegen KV Wageningen C1 gewonnen! Wethouder Rick Ossendorp ging langs om het team te feliciteren met deze geweldige prestatie. Eerder dit jaar werd de C1 ook al zaalkampioen. Dubbel feest dus! De wedstrijd werd gespeeld bij Dalto in Driebergen.

Ossendorp: "Ik heb genoten van de wedstrijd waarin C1 de tegenstander Wageningen met 22-10 versloeg. Achter een succesvol team staan natuurlijk ook gemotiveerde trainers, coaches, supporters en ouders. Dank aan allen."
foto: Erwin Bartman
Werklunch met afvalcoaches
Misschien heeft u ze al zien lopen in Wormerland: de afvalcoaches van HVC. Vorige week  waren zij te gast bij wethouder Rick Ossendorp. De afvalcoaches lopen regelmatig door de straten van Wormerland en spreken mensen aan. Zij helpen onze inwoners om hun afval (nog beter) te scheiden, zodat de gescheiden grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden en niet de verbrandingsoven in gaan. Daarnaast geven zij uitleg over het recycletarief en nemen onduidelijkheden weg.
Lees meer
Echtpaar Beerepoot
60 jaar getrouwd
Gefeliciteerd! Het echtpaar Beerepoot is 60 jaar getrouwd. En dat vieren ze. Met hun familie van 2 dochters en 5 kleinkinderen, maar ook bij de jeu de boules en bij de bridgeclub. Het echtpaar houdt ervan om dingen samen te doen, wel zo gezellig. Het begon allemaal op een dansfeest. Daar had meneer zijn oog laten vallen op mevrouw. Maar hij moest er behoorlijk werk van maken: ‘Ja, zegt mevrouw, ik ben nogal eigenwijs en nog steeds trouwens!’ Uiteindelijk kwam het goed, ze trouwden in Wormerveer en kwamen in Wormer te wonen.
Het geheim van 60 jaar huwelijk
Mevrouw: ‘Die eerste jaren waren best moeilijk, want mijn man deed toen naast zijn drukke baan als tekenaar en timmerman de avondstudie HTS, dat duurde 4 jaar.’ Later ging hij aan de slag als opzichter en projectleider voor bouwprojecten. Mevrouw wilde ook weer aan het werk. ‘Koffiedrinken met de buurvrouw is best gezellig natuurlijk, maar niet alle dagen, daarom solliciteerde ik als ziekenverzorger’. Ook zij ging weer naar school, werd wijkverpleegkundige en werkte jarenlang in verzorgingshuizen in de nachtdienst. In hun vrije tijd reisden ze vaak naar Frankrijk en Spanje. En wat is het geheim van 60 jaar huwelijk? Meneer: ‘Af en toe je mond houden is erg belangrijk.’ Mevrouw vult aan: ‘En allebei je eigen ding doen. Dat ik ben gaan werken was fantastisch, ik heb er geen moment spijt van gehad.’ We wensen dit mooie paar nog veel fijne momenten met elkaar en hun familie.
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • 28 - 30 juni
    Stremming autoverkeer brug Sluisstraat Zuid te Oostknollendam
  • weekend 30 juni - 3 juli
    afsluiting buitenring A10 Noord Amsterdam
  • eind maart - begin juni
    hinder vanwege plaatsing woonunits Poelweg
Meer informatie via onderstaand link:
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties