Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 32
Berichten van de gemeente
augustus 2023
Verduurzamen van sportaccommodaties in de regio Zaanstreek- Waterland
In de reeks 'Inspiratie en succesverhalen duurzaamheid' gaan we het deze keer hebben over het verduurzamen van sportaccommodaties. Met als inspirerend voorbeeld het nieuwe trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. Ook informeren we over verschillende subsidies en financiële regelingen om verduurzaming toegankelijker te maken.
Lees meer
Ravage na de storm verdwijnt niet vanzelf
Wat was het een ravage na de storm van een maand geleden! Het lijkt ook allemaal heel vanzelfsprekend dat de meeste stammen en takken inmiddels zijn opgeruimd en afgevoerd, maar daar zitten heel veel uren werk in en de klus is nog lang niet geklaard.
 
De helden die hiervoor de mouwen opstropen zijn onze collega’s van de buitendienst. Wethouder Rolf van Wanrooij vond het dan ook niet meer dan terecht om deze mannen te bedanken voor hun inzet en ging bij ze langs met een doos gebak.
 
Op dit moment worden de bomen in het dorp gecontroleerd op loshangende takken. Die worden er met een hoogwerker uitgehaald. Volgende stap is het verwijderen van takken uit sloten en de stobben van omgewaaide bomen worden nog weggefreesd. Zodra alles is opgeruimd kan de herplant beginnen. Kortom, zo’n storm waait in één dag over, de buitendienst heeft er een paar maanden werk aan. Petje af voor dit geweldige team en dank je wel!
Echtpaar Wijnstra 65 jaar getrouwd
Op 30 juli waren Harrie en Wilna Wijnstra 65 jaar getrouwd. Locoburgemeester Jeroen Schalkwijk ging bij het jubilerende echtpaar langs in hun gezellige woonark om ze te feliciteren.
 
Op zijn 17de ging Harrie uit Bergen op kamers in Amsterdam Noord. Hier woonde een jongedame… Wilna. Hij woonde er net toen het bloemencorso Amsterdam aandeed en zij samen gingen kijken. Het was een koude dag en hij warmde haar op. Sindsdien zijn ze samen en kregen twee kinderen en vijf kleinkinderen.
 
Na de ambachtsschool begon Harrie bij Bruynzeel als jongste bediende. Hij had het er naar zijn zin, want hij vertrok er pas toen hij, inmiddels chef, met pensioen ging. Hij is, met directeur Kees Bruynzeel, één van de vier oprichters van de Bruynzeel Watersport Vereniging. Hiervan was hij 10 jaar penningmeester en vervolgens 10 jaar voorzitter. Nu houdt hij zich vooral bezig met boeken schrijven. Bijvoorbeeld over de Tjalk waar ze eerst in woonden en over hun huidige woonark.
 
Wilna was haar hele werkzame leven kleuterjuf. Eerst in Amsterdam Noord en later in Zaandijk en op een schooltje op het Kalf in Zaandam. Zij heeft haar hele werkzame leven voor de kleuterklas gestaan. Ze is er 6 jaar tussenuit geweest, toen de kinderen werden geboren, maar toen de jongste 3 was is ze weer voor de klas gaan staan. Nu houdt ze zich bezig met collages maken en breien. Een van haar collages heeft zij geschonken aan het nieuwe dorpshuis in Neck.
 
Harrie en Wilna, nogmaals van harte gefeliciteerd en wij wensen jullie nog heel veel gezonde jaren samen!
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland niet aan de weg gewerkt.




werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties