Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 35
Berichten van de gemeente
augustus 2023
Oproep testpanel nieuwe website Wormerland
Gemeente Wormerland is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website. We vinden het belangrijk dat deze website zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van onze inwoners. Daarom nodigen we je graag uit om deel te nemen aan ons testpanel.
 
Wat ga je doen?
Je helpt ons te testen of de informatie op de nieuwe website goed toegankelijk is en onze bezoekers snel leidt naar de gewenste informatie. We vragen dus jouw kritische blik op indeling, stijl en taal. Jouw input, ervaringen en adviezen gebruiken wij om de website zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.
 
Doe je mee?
Omdat de website toegankelijk moet zijn voor zoveel mogelijk mensen, hopen we dat het panel bestaat uit mensen met zoveel mogelijk verschillende achtergronden. Met jouw hulp staat er straks een website waar iedereen makkelijk de informatie vindt die die zoekt.
 
Aanmelden
We testen in de week van 18 t/m 23 september 2023 en meedoen kan gewoon thuis op je eigen pc, laptop, tablet of telefoon. Meld je vóór 18 september aan via: testpanel@wormerland.nl, dan ontvang je uitleg en een testformulier waar je jouw bevindingen en ideeën over de website kunt invullen.
aanmelden
De scholen zijn weer begonnen
Na de zomervakantie is het voor kinderen (weer) wennen om naar school te fietsen. Voor een aantal van hen is het de eerste keer dat zij zonder begeleiding van ouders naar school gaan. In deze periode is er een piek in het aantal verkeersslachtoffers door aanrijdingen tussen automobilisten en fietsende scholieren.
 
Met de campagne ‘de scholen zijn weer begonnen’ roept gemeente Wormerland samen met Veilig Verkeer Nederland alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben zodat kinderen veilig op school komen. Een tip is bijvoorbeeld aan alle verkeersdeelnemers: vertrek op tijd, zodat je je niet hoeft te haasten in het verkeer en kijk niet op je mobiel als je deelneemt aan het verkeer. 
 
Het is belangrijk dat kinderen oefenen in het verkeer door eraan deel te nemen. Lopend of op de fiets. Daarom is het belangrijk dat automobilisten extra opletten en zich aan de maximumsnelheden houden.
 
Meer informatie vind je op de website van Veilig Verkeer Nederland.
Veilig Verkeer Nederland
Echtpaar Vredenburg 60 jaar getrouwd
Vorige week donderdag bracht locoburgemeester Pietersma een bezoek aan het echtpaar Vredenburg-Zijlmans. Dit stralende en levenslustige paar viert maar liefst hun 60-jarig huwelijksjubileum! Het huis is dan ook gevuld met bloemen en kaarten.

Hun liefdesverhaal begon 65 jaar geleden. Mevrouw was samen met haar vriendinnen onderweg naar de ‘Bond’ in Zaandam. Meneer was toevallig ook met vrienden op weg naar de ‘Bond’. Aangezien destijds jonge vrouwen niet alleen naar binnen mochten, besloten ze samen te gaan.

Na die bijzondere avond bleven ze elkaar zien en vijf jaar later beloofden ze elkaar eeuwige trouw. Sinds 30 jaar is Wormer hun thuis. Hun gezin is uitgebreid met twee kinderen en vier kleinkinderen, allemaal jongens.
Eerder zijn de kleinkinderen al eens op stap geweest met opa en oma, en dat beviel zo goed dat er nieuwe plannen zijn gemaakt voor een volgend uitje.

Mevrouw Vredenburg deelt het geheim voor een lang en gelukkig huwelijk: trouw blijven aan jezelf en elkaars verschillen omarmen.

We wensen dit prachtige echtpaar nog vele mooie jaren toe.
Goedemorgen, hoe gaat het met u?
Dit is een fijne vraag aan iemand die alleen woont.
WelzijnWonenPlus Wormerland heeft een telefooncirkel. U kunt zich hiervoor opgeven wanneer u het een prettig idee vindt om iedere dag iemand te spreken of als u de zekerheid wilt hebben dat, als er iets met u gebeurt, dit binnen 24 uur wordt ontdekt.

U wordt dagelijks gebeld (niet langer dan vijf minuten) door een vrijwilliger. Als u niet opneemt, zal een van uw contactpersonen poolshoogte komen nemen.

Naast het dagelijkse telefoontje organiseren wij voor de deelnemers drie à vier keer per jaar een koffiemiddag of een uitstapje. Voor meer informatie kunt u op maandag tot en met vrijdag van 09.30 - 12.00 uur contact met ons opnemen op 075 - 641 9688.
De plastic instinkers
Piepschuim, speelgoed, medisch afval: allemaal producten die deels wel van plastic zijn, maar alleen goed te verwerken zijn als ze worden ingeleverd bij het afvalbrengstation.
Lees meer
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • xxx
Meer informatie via onderstaand link:
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Welstand
Gemeente Wormerland is aangesloten bij MOOI Noord-Holland. Dit is een onafhankelijke, niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland.
 
De Adviescommissie Welstand en Monumenten Wormerland vergadert op dinsdag in de even weken in het gemeentehuis van Zaanstad, Stadhuisplein 100 te Zaandam. De vergaderingen zijn openbaar. Wil je een toelichting geven op één van de plannen? Neem dan contact op met onze plantoelichter Wouter Kieft.
 
Aanvullende informatie vind je op de website Mooi Noord-Holland.
Mooi Noord-Holland
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties