Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 37
Berichten van de gemeente
september 2023
Foto: Wim Egas
Nieuwe(re) wijkbus de weg op
Heb je de nieuwe(re) wijkbus al zien rijden? Eén van de twee witte wijkbussen van WelzijnWonenPlus was aan vervanging toe dus nu rijdt er ook een blauwe wijkbus door Wormerland. Wethouder Tjeerd Pietersma knipte afgelopen week een rood lint door. Zo werd deze tweedehands Ford Transit feestelijk in gebruik genomen. Hij maakte van het ogenblik gebruik om alle vrijwilligers (chauffeurs en bijrijders) van de bus te bedanken voor hun tomeloze inzet dag in dag uit.
Lees meer
Woning verduurzaamd? Help jouw buurtgenoten op weg!
Heb jij jouw woning verduurzaamd met dakisolatie, een warmtepomp, HR++ glas of een andere duurzame maatregel? Met jouw ervaringen kun jij andere huiseigenaren op weg helpen. Stel jouw huis open voor de buurt tijdens Nationale Duurzame Huizen Route op 28 oktober en 4 november en laat hen de duurzame maatregelen in de praktijk zien. Gemeente Wormerland ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan om hun duurzame voorbeelden via de Nationale Duurzame Huizen Route te delen.
Lees meer
Op de foto v.l.n.r. Staand: wethouder Tjeerd Pietersma, Gurie Lelie (Platform Wormerland) en Danielle Eickholt (WelzijnWonenPlus). Zittend: Jaap Butter, Annemarie Ammeraal en Monique van Zanten (Platform Wormerland). Marijke Slop-Sloof (Platform Wormerland) ontbreekt op deze foto.
Platform Wormerland zet zich in voor een gemakkelijk begaanbaar Wormerland
Platform voor mensen met een beperking Wormerland maakt zich hard voor de toegankelijkheid van openbare ruimtes en wegen in Wormerland. De vrijwilligers van dit platform en Danielle Eickholt van WelzijnWonenPlus hebben 29 augustus met wethouder Tjeerd Pietersma gesproken over de lijst met obstakels die zij regelmatig bijwerken. Zij doen zelf onderzoek en gaan hiervoor in gesprek met inwoners. Deze keer was dat op de markt in Wormer. Hoe toegankelijk vinden mensen gemeente Wormerland?
Lees meer
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • 11 september tot 9 december 2023
    Herinrichting Zaanweg Wormerveer
  • 14 augustus t/m 6 oktober 2023
    Rioleringswerkzaamheden Mariastraat
  • 18 september tot half december 2023
    Aanleg glasvezelkabels bedrijventerrein Wormer
Meer informatie via onderstaand link:
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Welstand
Gemeente Wormerland is aangesloten bij MOOI Noord-Holland. Dit is een onafhankelijke, niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland.
 
De Adviescommissie Welstand en Monumenten Wormerland vergadert op dinsdag in de even weken in het gemeentehuis van Zaanstad, Stadhuisplein 100 te Zaandam. De vergaderingen zijn openbaar. Wil je een toelichting geven op één van de plannen? Neem dan contact op met onze plantoelichter Wouter Kieft.
 
Aanvullende informatie vind je op de website Mooi Noord-Holland.
Mooi Noord-Holland
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties