Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 40
Berichten van de gemeente
oktober 2023
Maak Wormer schoner en kom zwerfaval rapen
In de week van de Duurzaamheid kun je op zaterdag 7 oktober in Wormer helpen zwerfafval uit bermen, plantsoenen en sloten op te ruimen. De sterkst vervuilde plekken zijn in kaart gebracht. Je kiest zelf je route en dus bepaal je zelf welk stukje van ons dorp/veld je wilt opruimen. Mobiliseer je gezin of je vriendengroep en doe mee!

De opruimactie start om 9:00 uur bij de gemeentewerf, Papiermakerstraat 6 in Wormer. Een kwartiertje eerder kun je de benodigde spullen ophalen. Om 11:00 uur kun je het afval inleveren bij de Poelboerderij. Daar is koffie, thee, limo en lekkers. Aanmelden kan bij Anneke Wams, tel. 06-57372071. Bel of app. Of mail Annekewams@planet.nl.
Aamelden per mail
Aandacht voor goede toegankelijkheid 
Week van de Toegankelijkheid: 2 - 7 oktober
Iedereen die wel eens met een kinderwagen loopt, herkent dat er soms obstakels zijn op straat. Je moet uitwijken voor een fiets of hebt moeite om een winkel binnen te komen. Ouderen en minder mobiele mensen hebben hier vaker last van. Daarom vragen we nu, in de Week van de toegankelijkheid extra aandacht voor goed toegankelijke paden, wegen en winkels. Zo kunnen ook mensen in een scootmobiel, rolstoel of met rollator zelfstandig op pad. 
Lees meer
Kijkje bij de Zaanbrug
Aan de Zaanbrug en Zaanweg wordt hard gewerkt. Afgelopen week bezochten burgemeester Judith Michel en een delegatie van raadsleden en wethouders het bouwterrein samen met afgevaardigden van de gemeente Zaanstad. Ze namen een kijkje bij de hoge stalen hameitorens, de draagconstructie van de brug, en kregen een interessante rondleiding bij de herinrichting van de Zaanweg.

De blauwgrijze hameitorens zijn met een telescoopkraan neergezet en vormen de draagconstructie van de brug. Bij de Zaanweg komt een nieuw riool. Er zijn oude funderingslagen, oude septictanks en een oude kademuur uit 1920 tevoorschijn gekomen. De oude kademuur lag veel dichter bij de woningen, dan de huidige kade van de Zaan. Meer informatie over de vernieuwing Zaanbrug is te vinden op noord-holland.nl/zaanbrug.
Meer info Zaanbrug
Wapen-inleveractie
9 tot en met 15 oktober | Politiebureau Guishof 1, Zaandijk
 
Op het politiebureau in Zaandijk staat een ton, waarin u messen, slag –en stootwapens kunt gooien. Voor het inleveren van een vuurwapen, munitie of explosieven, moet u apart een afspraak maken met de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900 - 8844. Zij komt dan in burgerkleding langs om het wapen op te halen. Inleveren kan dan niet anoniem. In principe worden mensen niet vervolgd, omdat ze deze wapens thuis hadden liggen. Wel voert de politie onderzoek uit. Dat gebeurt om te bepalen of het wapen gebruikt is bij een misdrijf. Mocht dit het geval zijn dan kan dit leiden tot vervolging door het Openbaar ministerie. 
Sociaal Team Wormerland
Het inloopspreekuur van het Sociaal Team is weer gewoon in De Omslag. Op de dinsdag, woensdag en donderdag kun je van 13.30 - 16.00 uur al je vragen stellen over welzijn, opvoeden, werk, wonen of zorg.
Begrotingsraad Wormerland
  • Agenda begrotingsraad Wormerland 7 november 2023
Lees meer
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • 11 september tot 9 december 2023
    Herinrichting Zaanweg Wormerveer
  • 14 augustus t/m 6 oktober 2023 Rioolwerkzaamheden Mariastraat Wormer
  • maart 2023 tot 2025 Werkzaamheden Starnmeerdijk door HHNK
Meer informatie via onderstaand link:
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties