Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 41
Berichten van de gemeente
oktober 2023
Wethouder opent Muziekmiddag
Wethouder Tjeerd Pietersma heeft vrijdag 6 oktober de muzikale Amsterdamse middag in De Omslag in Wormer geopend. Hij stond stil bij wat je kan overkomen als je er alleen voor komt te staan. Zijn persoonlijke verhaal over mantelzorger zijn, raakte een gevoelige snaar. Hij vertelde dat het belangrijk is om samen leuke dingen (te blijven) doen. Ook bedankte hij alle aanwezige mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers van WelzijnWonenPlus die zich met hart en ziel inzetten voor ouderen. ‘We slaan de handen ineen om eenzaamheid te doorbreken. Iedereen verdient het om gezien te worden. Door contact met elkaar te maken, zorgen we ervoor dat niemand zich hier eenzaam voelt’.
Lees meer
Coming out day
Maandag is de regenboogvlag weer gehesen voor het gemeentehuis in Wormerland. Hier in Wormerland koesteren we een inclusieve sfeer waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn, het hele jaar door. Toch beseffen we dat nog niet iedereen dat gevoel heeft. Daarom blijven we aandacht besteden aan Coming Out Day. De collegeleden droegen maandag ook speciale bandjes. Burgemeester Michel: 'Laten we hopen dat de dag snel aanbreekt waarop niemand zich nog zorgen hoeft te maken over dit onderwerp. Iedereen verdient het om gewoon zichzelf te kunnen zijn, zonder zich druk te maken over wie ze leuk vinden, van wie ze houden, of wie ze willen zijn.'
OV-coach helpt je op weg
Reizen kan best lastig en spannend zijn als je een lichamelijke of geestelijke beperking hebt. Omdat onze gemeente hoort bij de Vervoerregio Amsterdam kun je gratis hulp inschakelen van een OV-coach. Deze OV-coach oefent samen met jou de route, met het openbaar vervoer, maar ook met scootmobiel, of fiets.
Lees meer
Humanitas Thuisadministratie zoekt vrijwilligers
Wil je vrijwilliger worden bij Humanitas? Houd je van cijfers? Help je mensen graag bij hun financiën? Heb je minimaal een dagdeel per week over? Help Wormerlanders zicht te krijgen op hun administratie. Bel of mail Kees Stijger, Coördinator Thuisadministratie Zaanstreek op 0628894575 of  ta.zaanstreek@humanitas.nl. 
Mail Humanitas voor meer info
Open dag Kledingbank
Zaterdag 14 oktober heeft Kledingbank Zaanstreek een open dag. Kom kijken hoe het werkt en wat er gebeurt met spullen en kleding die worden ingezameld. De deuren staan open van 10.00 tot 14.00 uur, op Inzet 108 in Wormerveer.
Lees meer
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • 11 september tot 9 december 2023 Herinrichting Zaanweg Wormerveer
  • maart 2023 tot 2025 Werkzaamheden Starnmeerdijk
  • 23 oktober - 3 november 2023 Stremming autoverkeer Wormerringdijk
  • 18 september tot half december 2023
    Aanleg glasvezelkabels voor het bedrijventerrein Wormer

Meer informatie via onderstaand link:
werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Welstand
Gemeente Wormerland is aangesloten bij MOOI Noord-Holland. Dit is een onafhankelijke, niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland.
 
De Adviescommissie Welstand en Monumenten Wormerland vergadert op dinsdag in de even weken in het gemeentehuis van Zaanstad, Stadhuisplein 100 te Zaandam. De vergaderingen zijn openbaar. Wil je een toelichting geven op één van de plannen? Neem dan contact op met onze plantoelichter Wouter Kieft.
 
Aanvullende informatie vind je op de website Mooi Noord-Holland.
Mooi Noord-Holland
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties