Nu met de juiste datum van de verkiezingen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 45
Berichten van de gemeente
november 2023
Correctie op vorige nieuwsbrief
In de nieuwsbrief die wij zojuist hebben verstuurd stond een verkeerde datum voor de verkiezingen. Een oplettende lezer heeft ons hierop geattendeerd, waarvoor onze hartelijke dank. In deze versie staat de juiste verkiezingsdatum vermeld.
Wethouder Tjeerd Pietersma on tour * een ritje met de wijkbus
Wethouder Tjeerd Pietersma reed vorige week een ochtendje mee met de Wijkbus om zelf te ervaren hoe dat is.
Lees meer
Locaties stembureaus
Op de onderstaande locaties in Wormerland kunt u op woensdag 22 november tussen 07:30 en 21:00 uur uw stem uitbrengen:
  • Gemeentehuis, Koetserstraat 3 Wormer
    *met stemmal en soundbox voor kiezers met een visuele beperking
  • De Stoomhal, Pakhuisplein 44 Wormer
  • KV Groen/Geel, De Drie Morgen 2 Wormer
  • M.F.A. De Omslag, Faunastraat 62 Wormer
  • Torenerf, Prins van Oranjestraat 1 Wormer
  • WSV’30, De Middenlijn 1 Wormer
  • Ons huis Jisp, Weiver 2 Jisp
  • 1456, Wijdewormerplein 3 Wijdewormer 
  • Dorpshuis Oostknollendam, Dorpsstraat 95 Oostknollendam
Verkiezingen
Micky Epema en Britta Zaal
Stichting MOE
Vanaf 7 november opent Stichting MOE (Mantelzorgers Onder Elkaar) haar deuren. Elke dinsdag organiseren ze van 10.00 uur tot 11.30 een ont-MOE-ting in De Westertil voor (ex)mantelzorgers.

Tijdens deze ont-MOE-ting kun je met andere (ex)mantelzorgers onder het genot van een kopje koffie of thee deelnemen aan een creatieve of ontspannende activiteit. Ook kun je natuurlijk gewoon een kopje koffie of thee drinken en met ander (ex)mantelzorgers van gedachten wisselen.
Ervaringsdeskundigen Micky Epema en Britta Zaal zullen om beurten aanwezig zijn. Zij zijn het luisterend oor en geven ook antwoord op alle vragen die je als (ex)mantelzorger hebt. Stichting MOE bestaat al sinds 2015 en is al langer actief in de gemeente Zaanstad. In samenwerking met WelzijnWonenPlus Wormerland breiden de ont-MOE-tingen zich nu ook uit naar Kemphaanstraat 1A in Wormer. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.
MOE
Wethouder Schalkwijk ziek gemeld
Wethouder Schalkwijk heeft zich helaas ziek moeten melden. Afgelopen weekend is hij onwel geworden en opgenomen in het ziekenhuis. Komende raadsvergadering staat de begroting op de agenda. Wethouder Pietersma zal als plaatsvervanger van wethouder Schalkwijk optreden. Over de vervanging van de overige onderdelen van de portefeuille van wethouder Schalkwijk  zal het college van Wormerland binnenkort verder spreken. Wij wensen de heer Schalkwijk veel sterkte bij zijn herstel.
Echtpaar Wirsing-Hemelrijk 65 jaar getrouwd!
Dit mooie stel leerde elkaar kennen bij dansschool Visser & Ter Beek in Amsterdam-Noord. Zij is een echte Amsterdamse, en hij komt uit Durgerdam. Toen ze elkaar ontmoetten, was hij zeventien en zij vijftien jaar oud. Ze werden aan elkaar gekoppeld om samen te dansen. Ze bleven contact houden en deelden dezelfde vrienden en interesses. Maar, de vonk sloeg pas echt over na een avondje uitgaan en na vijf jaar besloten ze elkaar het jawoord te geven.

Meneer wilde eigenlijk dierenarts worden, maar toen zijn vader vroegtijdig overleed trad hij in zijn voetsporen en werd slager. Hij werkte jarenlang voor een koosjere slager aan de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. Tijdens die jaren woonden ze bij de grootmoeder van mevrouw in Amsterdam-West en kregen ze hun twee dochters.

Het echtpaar heeft inmiddels heel Europa doorgereisd met hun caravan en fiets. Hun favoriete vakantieland is Italië, en ze zijn allebei gek op opera. Ze koesteren mooie herinneringen aan operavoorstellingen in het openluchttheater.

Ze wonen al twintig jaar met veel plezier in Wormer en maken dagelijks fietstochten, vaak richting Castricum door de duinen. Dit houdt het jong ogende echtpaar vitaal. Verder houdt meneer zich bezig met het bewerken van foto's en video's. Mevrouw maakt nog steeds zelf kleding en heeft onlangs nog een kookschort voor haar achterkleinkind genaaid.

Volgens hen is het geheim van zo'n lang en goed huwelijk simpel: geven en nemen en niet te moeilijk doen. Ook het belang van gedeelde interesses is belangrijk, ze vervelen zich nooit.

We wensen dit echtpaar nog heel veel mooie, sportieve en creatieve jaren toe!
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • Maart 2023 - 2025 | Werkzaamheden aan Starnmeerdijk door HHNK
  • 11 september - 9 december 2023 | Herinrichting Zaanweg Wormerveer
  • 18 september - half december 2023 | Aanleg glasvezelkabels bedrijventerrein Wormer
  • 16 oktober - 22 december | Vernieuwen elektrakabels Oosteinde Wormer
  • Oktober 2023 - juni 2024 | Project Torensloot
Meer informatie via onderstaande link
Werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties