Wat is er deze week actueel in Wormerland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Wormerland Nieuws week 47
Berichten van de gemeente
november 2023
Stemmen met visuele beperking of dyslexie
Iedere stem telt!
Maar hoe gaat dat als je een visuele beperking hebt? Wormerland heeft een stemmal waarmee inwoners met een visuele beperking op woensdag 22 november op het gemeentehuis kunnen stemmen. Via de soundbox met koptelefoon krijg je te horen welke partijen en kandidaten op de lijst staan en wat het nummer van de gewenste partij en kandidaat is. Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. Je vindt de juiste kandidaat door onder de gewenste partij gaatjes te tellen. Met het potlood maak je het keuzevakje rood.

LET OP! De stemmal is alleen beschikbaar op het stembureau in het gemeentehuis op de Koetserstraat 3 in Wormer.

Meer uitleg vind je op de website van de oogvereniging, via onderstaande link
.
oogvereniging.nl
Eenmalige energietoeslag
Ook dit jaar kunnen inwoners met een laag inkomen een energietoeslag aanvragen van € 1.300. De regering heeft dit geld voor 2023 beschikbaar gesteld. Met dit extra geld ondersteunen we deze huishoudens bij het betalen van hun energierekening.
Lees meer
Ondernemer bereid je voor op uitstootvrij rijden in Amsterdam
Ongeveer 30 Nederlandse gemeenten krijgen een uitstootvrije zone. Ook Amsterdam zet vanaf 2025 grote stappen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Nieuw geregistreerde bestel- en vrachtauto's, maar ook taxi's, scooters en plezierboten mogen vanaf 1 januari 2025 geen schadelijke stoffen meer uitstoten.
Voor oudere voer- en vaartuigen komen er regelingen om de overgang soepel te laten verlopen. Wilt u meer weten over de Amsterdamse aanpak en overgangsregelingen? Klik op onderstaande link om te zien welke gevolgen dit heeft voor uw voer- of vaartuig.
amsterdam.nl/kentekencheck
Werk in uitvoering
Op dit moment wordt er in Wormerland op de volgende locaties aan de weg gewerkt:
  • Maart 2023 - 2025 | Werkzaamheden aan Starnmeerdijk door HHNK
  • 11 september - 9 december 2023 | Herinrichting Zaanweg Wormerveer
  • 18 september - half december 2023 | Aanleg glasvezelkabels bedrijventerrein Wormer
  • 16 oktober - 22 december | Vernieuwen elektrakabels Oosteinde Wormer
  • Oktober 2023 - juni 2024 | Project Torensloot
Meer informatie via onderstaande link.
Werk in uitvoering
Bekendmakingen
Via de knop Bekendmakingen onderaan dit bericht, vindt  u een overzicht van de actuele op overheid.nl gepubliceerde kennisgevingen.
 
Met vragen over de kennisgevingen kunt u bellen naar 075 651 2100.
 
U vindt in de pdf met bekendmakingen ook informatie hoe u gebruik kunt maken van de gratis attenderingsservice op Overheid.nl.
Bekendmakingen
Uw boodschap op ons digibord
Verenigingen en culturele instellingen in Wormerland mogen gratis gebruik maken van ons digibord om wedstrijden, voorstellingen en evenementen aan te kondigen.
spelregels & aanleveren tekst
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties