Terugblik op de inloopavond
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
OVER Gemeenten Online lezen   |   Afmelden
Verduurzaming sportcomplexen
 Terugblik informatieavond
december 2023
Verduurzaming sportaccommodaties
Fijn dat u op de hoogte wil blijven over het verduurzamen van de sportaccommodaties. Met deze nieuwsbrief wil de gemeente u op de hoogte houden van de stand van zaken, het proces en de plannen om de sportaccommodaties toekomstbestendig te maken.
Terugblik inloopavond
Verduurzaming sportcomplexen IJsbaanterrein
In deze tweede nieuwsbrief blikken wij terug op de inloopavond die op 29 november 2022 plaatsvond bij Groos. De avond kon op veel belangstelling rekenen. Er waren zo’n 200 geïnteresseerden. Bezoekers konden tijdens de avond in gesprek met verschillende vertegenwoordigers over verschillende thema’s.     
 
Projectleider A. Weijs blikt terug op de avond. De ontwikkelingen leven in het dorp. De bewoners hebben hun stem laten horen en daarvoor zijn wij dankbaar. Alle ontvangen informatie nemen wij mee in de haalbaarheidstoets
.
Reacties
Bezoekers konden hun mening noteren op post-its. Daar is massaal gebruik van gemaakt. Er zijn in 144 reacties achtergelaten.
Alle reacties zijn bekeken. Samenvattend kunnen we concluderen dat er grote zorgen zijn over licht, geluid (voornamelijk van padel), verkeer en natuur.

Op dit moment kunnen wij nog niet reageren op deze zorgen omdat de onderzoeken naar deze onderwerpen nog moeten worden verricht
.
Schetsontwerp
Het schetsontwerp van het sportpark trok veel belangstelling tijdens de avond. Wij willen u nogmaals aangeven dat dit schetsontwerp dient als ‘praat-plaat’. Dit is een manier om inzichtelijk te maken wat er wel en niet mogelijk is op het terrein. De indeling kan nog verschoven worden afhankelijk van de nog te verrichten onderzoeken en wensen van belanghebbenden.
Klankbordgroep
Wij zijn blij dat er veel belangstelling was voor deelname aan de klankbordgroep. Er zijn tijdens de inloopavond 30 aanmeldingen binnengekomen. Binnenkort ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld voor de klankbordgroep een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst in januari 2023.
Gedeelde informatie
Tijdens de avond is de volgende informatie met belangstellenden gedeeld:
Omvang project verduurzaming sportaccommodaties
Tijdens de inloopavond viel het op dat de omvang van het project verduurzaming sportaccommodaties nog niet bij alle belangstellenden bekend was. Wij willen u daarom graag uitleggen uit welke onderdelen dit project is opgebouwd en in welke fase wij ons nu bevinden.
Aanleiding
De gemeente wil dat alle sportaccommodaties in de gemeente voor 2030 energie- en klimaatneutraal zijn. Als eerste is gekeken naar de sporthal aan de Spatterstraat. Deze sportaccommodatie bestaat uit twee sporthallen, waarvan de oudste hal in 1967 is gebouwd. De huidige sporthal heeft groot onderhoud nodig, maar is daarmee niet energieneutraal te maken. Daarom is het beter om een nieuwe sporthal te realiseren.

Tussen oktober 2019 en november 2020 is onder begeleiding van bureau Treem en met nauwe betrokkenheid van belanghebbenden, onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van de bouw van een nieuwe, duurzame sporthal in Wormer. In het onderzoek is niet alleen gekeken naar de sporthal, maar ook naar de omgeving, het tennispark de Spatter. Aanleiding om breder onderzoek te doen is dat de drie tennisverenigingen in de gemeente willen fuseren. Dit biedt de mogelijkheid om naast een duurzame sporthal ook een duurzaam tennispark te realiseren. De vrijgekomen ruimte op de oude tennisparken kan dan ingezet worden voor woningbouw.

Het onderzoeksrapport*) is in februari 2021 besproken met de gemeenteraad. Het voorstel was om verder onderzoek te doen naar verplaatsing van de drie tennisverenigingen naar het ijsbaanterrein van Nova Zembla. En het ontwikkelen van verschillende scenario’s om een nieuwe sporthal te bouwen. Met dit voorstel hebben alle gemeenteraadsleden ingestemd. 

* U kunt hier het openbare deel van het onderzoek inzien (het volledige rapport is alleen met de gemeenteraad gedeeld, vanwege de kosten die de gemeente moet maken).
Toestemming van de provincie
De gemeenteraad vond de locatie van het ijsbaanterrein het meest geschikt, omdat hier voldoende ruimte is voor het aantal velden dat nodig is. Daarnaast heeft deze locatie al de bestemming sport. De ijsbaan kan behouden worden op het naastgelegen perceel. Het gaat echter om Bijzonder Provinciaal Landschap, waardoor de provincie toestemming moet geven om deze ontwikkeling en meer specifiek de vergrote kantine en de padelbanen, mogelijk te maken. Eind oktober heeft de provincie tijdens een provinciale commissievergadering onder voorwaarden groen licht gegeven, waarmee de realisatie van het tennispark een stap dichterbij is gekomen. Daar wilden wij u via de inloopavond over informeren. Het formele ontheffingsbesluit verwachten wij in januari 2023 officieel binnen te krijgen.
Nader onderzoek
Om de haalbaarheid van het tennispark op deze locatie goed in te kunnen schatten is nader onderzoek nodig. Bijvoorbeeld naar het effect op de natuur of de verkeersafwikkeling. Aan deze onderzoeken wordt nu gewerkt.
Uitkomst onderzoeken
Nadat alle onderzoeken zijn uitgevoerd kan de haalbaarheid van het tennispark definitief worden vastgesteld en worden de scenario’s met betrekking tot de nieuwbouw van de sporthal verder uitgewerkt.
Volgende nieuwsbrief
Na de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep ontvangt u de volgende nieuwsbrief met informatie die met hen is besproken. Op die manier willen wij u graag op de hoogte houden van het proces en de vervolgstappen.
Aanmelden nieuwsbrief
Informatie en vragen
Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen neem dan contact op met de projectleider, de heer A. Weijs via gebiedsontwikkeling@over-gemeenten.nl of telefonisch via 075 - 651 2100.
mail direct
Gemeente
Wormerland
t f
 
E-mail opties